tirsdag 5. november 2013

Tovarden og Mana

Fakta


  • Høyde: 785 moh (Mana), ca 600 høydemeter å gå.
  • Plassering: Gjemnes/Molde (Møre og Romsdal)
  • GPS koordinater: N 62.876694, Ø 7.73298
  • Turbeskrivelser, etc. (eksterne nettsider): Lite å hente på nett (bortsett fra noen sommerruter), kjøp i stedet den flotte boka "Skibok for Romsdal"Helg, vinter og dårlig vær. Skydekket ligger nesten nede i fjæresteinene og snøen laver ned, men kombinasjonen av svette og frisk luft frister likevel. Spørsmålet blir derfor; hvor går vi? Å ta seg opp på en eller annen bratt fjelltopp er uaktuelt, fjellskiene blir valgt og destinasjonen blir Sollia hvor snøen som oftest er litt tørrere enn ute ved fjorden.

Mange ganger har vi valgt Sollia som startsted for skituren. Dette er et fint utgangspunkt for turer til både Duå (797) og Tovarden (680) hvor du kan forlenge turen ved å gå videre til Mana (785). Terrenget er lettgått, du får raskt fjellfølelsen, det tar nemlig ikke så mange minuttene før du har lagt mesteparten av skogen bak deg og fjellandskapet åpner seg. Ved Oltervatnet velger du om turen skal gå til Duå (til høyre) eller til Mana (til venstre), og derfra er det rundt 400 høydemeter igjen til hver av disse toppene.

De gangene vi har stampet oss fram i en liten halvmeter med nysnø, har det blitt mer enn langt nok å gå opp til Oltervatnet. Er forholdene bedre, har hytta oppe ved Stortrollvatnet vært naturlig snuplass. Men når sola skinner og fjellet kaller, svetter vi gjerne opp den bratte lia til Tovarden, og tar kanskje også turen videre til Mana.

Nedfarten er bonusen, ikke for bratt, men samtidig nok fart til at det blir moro!Vis større kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar