tirsdag 19. november 2013

Romsdalseggen - Blånebba


Fakta
Høyde: 1320 meter ( ca 900 høydemeter å gå)
Plassering: Rauma (Møre og Romsdal)
GPS-koordinater: N 62.526626, Ø 7.793332

Turbeskrivelser, etc (eksterne nettsteder):
Romsdalseggen normal
Romsdalseggen extrem
Siden de fleste går ned Nesaksla til Åndalsnes hadde vi derfor fjellet for oss selv da vi begynte på turen ned til Venjesdalen denne ettermiddagen...helt til vi møtte et en mann og ei dame i tjueårene på vei oppover. De sa hei på gebrokkent norsk og fosset videre oppover. Vi syntes de var sent ute, det ville ikke gå så lang tid før skumringen falt på, men med den farten de hadde burde de likevel klare å komme seg over eggen og ned til Åndalsnes. Dagen etter leste vi i avisen at et yngre par fra Nederland måtte reddes ned med helikopter fra Romsdalseggen fordi de ble overrasket av mørket og ikke tok sjansen på å gå videre langs eggen.

Romsdalseggen har de senere årene blitt sammenlignet med Besseggen. Begge turene tilbyr storslåtte naturopplevelser, men mens Besseggen har èn luftig travers, nemlig selve" Besseggen", og ellers er en ganske enkel tur på god sti, har Romsdalseggen smalere egger og mer klyveterreng, noe som gjør turen morsom for de som liker litt luft, mens folk med høydefornemmelser vil svette litt...og Nederlenderne...de gjorde rett i å ikke gå videre i mørket, enkelte plasser skal du ikke mer enn et par skritt vekk fra stien før de drøyt tusen høydemetrene ned til dalbunnen gjøres unna på raskest mulig måte...

Turen vår, som du kan se en bildeserie av til venstre, er en variant av den berømte turen over Romsdalseggen. Først normalruta opp på eggen, en snartur bortom Blånebba, deretter tilbake og opp på Mjølvafjellet hvor vi snudde og gikk ned til Venjesdalen igjen.


Romsdalen byr på noen av de mest storslåtte og spektakulære fjellene i Norge, og selvsagt fortjener storslåtte fjell et spektakulært utsiktspunkt! På eggen mellom Romsdalen og Venjesdalen er høyeste punktet Blånebba med sine1320 meter, ikke like mye som sine mer kjente naboer, men nok til å gi deg bakoversveis når det gjelder utsikt. For la deg ikke lure av det heller anonyme navnet på dette fjellet, råere utsiktspunkt mot Romsdalshorn, Venjetind og Trollveggen fins ikke!
Normalruta over Romsdalseggen går ikke om Blånebba, men hvis været er bra bør du koste på den ekstra timen det tar å gå fram og tilbake. Men ha et øye med klokka, det er ikke sikkert det er like lett å få helikoptertransport hver dag!
Vis større kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar