onsdag 6. november 2013

Raudheia
Fakta

  • Høyde: 669 meter (ca 440 meter å gå)
  • Plassering: Gjemnes (og Molde), Møre og Romsdal
  • GPS koordinater: N 62.832746, Ø 7,548723
  • Turbeskrivelser, etc. (eksterne nettsider):turbok.nokortreist.no
For en gang skyld litt tidligere ferdig på jobb. Utenfor lyser sola opp den puddermyke februarsnøen som falt i natt, og enda er det noen timer igjen før mørket vil falle på. Tekstmelding hjem..."Har du lyst til å være med på Raudheia på ski?" Raskt, og ikke overraskende, svar tilbake - JA! :))) 


Hjemme varmer vi kjapt noen wienerpølser og dytter dem ned i en termos, fyller et par drikkeflasker med saft, og legger skiene i bilen. Ti minutter senere spennes sekken på ryggen og turen mot toppen er i gang. 

Dette er jo ikke akkurat noen topptur man setter på CV'en for å skryte, 450 høydemeter og en liten time til topps er jo noe som de fleste fikser uten for mye svette under armene. Men turen har kvaliteter, den er for det første en grei tur å ta når man har lite med tid, som når midtvintersdagene er korte, eller når man har lyst på en topptur etter jobb. Det er jevn stigning hele veien...og vel så viktig...unnabakke helt fra toppen og ned til bilen, det vil si at både fjellski, telemark eller randonne fungerer godt. 

Vel oppe på toppen setter vi oss godt til rette i solsteiken. Saft og varme pølser smaker fortreffelig. Gjennom toppvarden går grensen mellom Molde og Gjemnes, Romsdal og Nordmøre. Utsikten mot sør dekker Moldefjorden og hele tinderekka fra ytterst i vest hvor Blåskjerdingen troner, til Trollheimen i øst. Snur man seg mot nord er det Nordmøres fjord- og fjellverden som bader seg i lyset fra ei stor, og etter februarmålestokk å dømme, varm sol. 

En del svinger senere er vi nede igjen på parkeringsplassen på Fursetfjellet. Skumringen begynner å gjøre sin ankomst, temperaturen synker, og det er på tide å komme seg hjem til peisvarmen..."Livet er ikke det værste man har, og om lidt er kaffen klar." 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar