fredag 8. november 2013

Slogen


Fakta
Høyde: 1564 meter
Plassering: Ørsta (Møre og Romsdal)
GPS-koordinater: N 62.208191, Ø 6.673744
Turbeskrivelser, etc (eksterne nettsider):
ut.no
Ålesund og Sunnmøre turistforeningTuren til Slogen la vi opp som eovernattingstur i telt. Vi valgte å la utgangspunktet for turen være Stranda, og gikk således den nydelige Habbostaddalen inn til Patchell-hytta.

Fordi vi hadde med hund, og var litt usikre på hvordan det lå an med hunderom på hytta, valgte vi i stedet å overnatte i telt. Oppakningene ble selvbsagt noe større og tyngre, men Habbostaddalen stiger bare sakte oppover, og de ekstra kiloene ble greit med oppover.

Vi fant oss en fin teltplass et par hundre meter nedenfor hytta, rette ved en bekk slik at vi hadde vann til både kaffe og tannpuss. Etter litt mat la vi i vei opp mot selve Slogen som nå hadde fått en dominerende plass i utsikten vår. Første del gikk i lynglandskap, men som raskt endret seg til stein og ur. Vi slet litt med å følge stien hele tiden, den kunne gjerne vært merket noe bedre, men vi så hele tiden målet for turen, så retningen var det jo ikke mulig å ta feil av.

Rett under toppen begynte den bratteste delen. Her er det kliving opp til varden på toppen. Tussi med sine fire ben klarer seg utmerket i slakere landskap, men kliving og klatring blir i overkant. Hun ble derfor bundet og satt igjen rett under toppen, ikke populært men trygt, mens vi tobente kravlet oss til topps. Dessverre hadde skodda begynt å trekke inn, og utsikten ble ikke den store opplevelsen som den kunne blitt i klarvær.

Nede ved teltet fyrte vi primus og både middag og kaffe smakte utmerket. Øynene begynte tidlig å bli tunge etter en del kilometer gange, og vi tørnet tidlig inn for natta. Dagen etter møtte oss med strålende vær, og veien tilbake gjennom Habbostaddalen satte dermed et verdig punktum for en flott tur i Sunnmørsfjellene.Vis større kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar