torsdag 7. november 2013

GrønfjelletFakta
  • Høyde: 650 meter (ca 600 høydemeter å gå)
  • Plassering: Gjemnes (Møre og Romsdal)
  • GPS-koordinater:  N 62.896249, Ø 7.829677
  • Turbeskrivelser, etc (eksterne nettsteder):Ingen å finne verken på nett eller i turbøker.I slutten av oktober lå det en reklameavis for REMA1000 i postkassa. Gryteklare ryper til kr 49,90...ja, det blir vel denne løsningen vi må ty til i år, og fire fugler, skotske oppdrettsryper, ble kjøpt og pakket i fryseren...nå blir det i hvert fall rypemiddag til jul! 

Sjansen for å få egenskutt fugl på bordet begynte nemlig å svinne, første bud er jo å komme seg på fjellet med hagla, men kombinasjonen av dårlig vær og mange gjøremål i helgene denne høsten hadde så langt ødelagt jaktsesongen for oss. 

Imidlertid viste været seg fra sin beste side den første helga i november, og kalenderen var uvanlig blank. Grønnfjellet kanskje...tja, vi hadde ikke sett ryper der de siste årene, men det brukte å sitte noe orrfugl i skoggrensen opp mot fjellet, den går vi for. Jeg bestemte meg for å bruke fotoapparatet i stedet for hagla denne dagen...hadde nemlig ikke den store troen på at det skulle bli med fugl hjem igjen. Olaug valgte hagle...det skulle bli et godt valg. Resten av historien ser du i videoen til høyre.

Grønnfjellet ligger tilbaketrukket bakerst i Skeidsdalen og Bakkdalen. Høyden er ikke den du skryter mest av etter å vært på toppen, 650 meter er ikke mer enn at man akkurat vil kalle det et fjell...men et fjell er det, og en fin tur likeså. Den slakeste men lengste veien er å gå opp Bakkdalen, og ta opp ryggen til høyre når man har kommet til skaret ned mot Fiskvatnet. Men det fins alternativer fra Skeidsdalen som er kortere, raskere, men brattere.


1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett