fredag 28. mars 2014

DronningkronaFakta
Høyde: 1816 meter (1600 høydemeter å gå)
Plassering: Sunndal (Møre og Romsdal)
GPS-koordinater: N 62.69520, Ø 8.64512
Turbeskrivelser, etc. (eksterne nettsider):
turbok.no
Ellers lite å finne på ne
tt, men god beskrivelse i den flotte boka "Toppturer i Sunndal"otte boka "Toppturer i Sunndal"


Dette skulle bli årets skitur i 2011. Datoen var 30. april, været var upåklagelig, varmt og vårlig, mens snøen fortsatt lå hvit og fin i fjellet.
I Viromdalen forstod vi fort at vi ikke kom til å bli alene på fjellet denne dagen, det var ikke helt enkelt å finne parkeringsplass. Skiene ble festet på sekken, og så bar det oppover lia gjennom skogen. Etter en liten time og noen hundre høydemeter lenger oppe fant vi snøen samtidig som at skogen ble tynnere og til slutt forsvant. Her traff vi også folk fra nabolaget som, uavhengig av oss, også hadde bestemt seg for å bestige Dronnningkrona denne dagen.
Natta før hadde det vært kuldegrader og skaren lå beinhard  på formiddagen, fellene fikk virkelig vise hva de dugde til i den lange og bratte bakken med det beskrivende navnet "800-metersbakken" (kalles også "1000-metersbaken" av dem som vil skremme litt ekstra) . Det var heller ikke fritt for at vi tenkte på en noe tøff nedkjøring på det skarpe føret. Men turen er lang, 1600 høydemeter skal tilbakelegges før man er oppe på toppen, og når sola skinner fra skyfri himmel, er det utrolig hva dette kan gjøre med skiføret utover dagen.

Vel oppe på toppen, snaut fire timer etter vi startet, hadde vi en fantastisk utsikt. Dronningkrona er en av de høyeste toppene i dette fjellområdet, og herfra kan man se helt ut i havet i nordvest, Dovre og Snøhetta i sør, og svært mange av toppene i Romsdalen og Trollheimen.
Turen ned ble som nevnt mye bedre enn fryktet under oppturen, sola hadde laget et lite lag med slush oppåskaren, og dette gav utrolig gode forhold. Turen har  blitt kåret til en av landets ti beste toppturer, og undertegnede støtter denne kåringen.

Innerdalstårnet

Øverst i "1000-metersbakken"


Siste biten mot toppen Kongskrona i bakgrunnen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar