lørdag 11. januar 2014

Kilimanjaro
Fakta

Høyde: 5895 meterPlassering: TanzaniaGPS-koordinater: 03°04′33″S 37°21′12″E
Turbeskrivelser, etc. (eksterne nettsider):

Et eventyr av en tur til et majestetisk fjell i fantastiske Tanzania hvor vi ble tatt i mot av svært hyggelige, gjestmilde, men samtidig svært så profesjonelle fjellfolk.

Vi benyttet oss av Afrikasafari.no som reisearrangør, noe som viste seg å være svært vellykket. De hadde lagt opp en flott tur for oss og booket oss inn hos det lokale trecking-selskapet Zara Adventures. 28 guider og bærere, med Victor i spissen (utrolig dyktig guide), førte oss hele veien til topps og ned igjen, og hadde det ikke vært for dem, ville nok de fleste av oss sju nordmenn i følget måtte snu før toppen. Men vi kom opp alle sammen en uforglemmelig morgen 9. august 2013. 

Ruta vi gikk heter Machame-ruten, eller populært kalt Whisky-ruten. Vi brukte sju dager, og da hadde vi inkludert en ekstra akklimatiseringsdag slik at vi skulle ha større mulighet til å nå toppen. Dette var helt klart et fornuftig valg, dagen kostet oss noen få kroner ekstra, men ga oss kjempevaluta for pengene.

Machame-ruten går gjennom fem klimasoner, og regnes for å være en av de vakreste på Kilimanjaro. Du går ganske langt, men får dermed også mye natur og bedre tilvenning til høyden. 

Toppstøtet skjer på natta, og vi gikk i stummende mørke i nesten seks timer, bortsett fra lyset fra hodelyktene. Når det første rødskjæret dukket opp i øst visste vi at vi endelig begynte å nærme oss kraterkanten ved Stella Point. Soloppgangen vi fikk her var helt fantastisk og verdt turen alene.

Selve toppunktet Uhuru Peak ligger enda en times gange unna, men heldigvis ikke så bratt lenger. I et svært langsomt tempo beveget vi oss skritt for skritt mot toppen, og sju og en halv time etter vi startet fra Barafu Camp på 4600 meter, var vi endelig oppe på Afrikas tak, 5895 meter over havet. 

Turen har gitt oss utrolig sterke minner og vil bli stående som en av livets store opplevelser

I videoen du finner over har jeg forsøkt å gjengi noe av stemningen, og beskriver turen opp dag for dag.


Noen få av svært mange høydepunkt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar